Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τι τράβηξα για μία Naked 2! (τι να προσέχουμε στις αγορές από το Internet)

Γειά σας κοριτσάκια μου! Ελπίζω να είστε όλες καλά :) Συγγνώμη που έκανα αρκετές μέρες να γράψω αλλά είμαι μαθήτρια και έχω υποχρεώσεις, καταλαβαίνετε! Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για μία μικρή περιπέτεια που είχα με αγορές από το internet. Μιας και δε μπορούσα να βρω από τον Ιανουάριο και μετά στα Sephora την Naked 2 της Urban Decay και την ήθελα πολύ αποφάσισα να την παραγγείλω από το internet. Έτσι τη βρήκα στο ebay από έναν top-seller με μικρή απόκλιση από την κανονική της τιμή μαζί με τα μεταφορικά (1-2 ευρώ κάτω). Αποφάσισα λοιπόν να την παραγγείλω λόγω των πολύ καλών κριτικών που είχε ο πωλητής και μου ήρθε σε 7 μέρες όπως υποσχόταν. Όταν άνοιξα το πακέτο όμως άλλη συσκευασία περίμενα να δω και άλλη είδα! Η κανονική έρχεται σε μία διάφανη πλαστική συκευασία με ένα lip gloss ενώ το προϊόν που έλαβα εγώ ήταν σε μία χάρτινη συσκευασία χωρίς lip gloss.  Παρατήρησα και μία μικροδιαφορά στο χρώμα των γραμμάτων πάνω στην παλέτα αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Παραξενεύτηκα η αλήθεια είναι αλλά συνέχισα και άνοιξα την παλέτα. Στα χρώματα δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά, είχε και το πινέλο μέσα και μου φάνηκαν όλα κανονικά. Όταν έβγαλα τη ζελατίνα από τον καθρέφτη όμως έπαθα σοκ γιατί ήταν ο πιο χάλια καθρέφτης που έχω δει ΠΟΤΕ! Μοιάζει σαν πλαστικός, σε παραμορφώνει και δεν μπορούσα να τον κοιτάω γιατί πονούσαν τα μάτια μου!!! Σε αυτό το σημείο οι μικρές υποψίες που είχα από την αρχή επιβεβαιώθηκαν και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι έγραψα στο google "fake naked 2" και μου έβγαλα δημοσιεύσεις από διάφορα blog κοριτσιών από το εξωτερικό οι οποίες είχαν παραγγείλει τη Naked 2 μέσω ebay και τους βγήκε μαϊμού και μάλιστα επειδή είχαν αγοράσει και την αληθινή έκαναν τη σύγκριση. Η δικιά μου λοιπόν είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ψεύτικης μηδενός εξαιρουμένου και θα σας τα αναλύσω παρακάτω!

1) Η συσκευασία.


2) Τα γράμματα. Της αληθινής είναι καφε-χρυσο-πράσινα (lol) ενώ της ψεύτικης καφέ σκούρα. Βέβαια η διαφορά δεν είναι τεράστια θέλει πολύ παρατηρητικότητα.

Επάνω η αληθινή, κάτω η ψεύτικη
3) Η ψεύτικη είναι κατά 200 γραμμάρια ελαφρύτερη μια διαφορά αρκετά εμφανής αν έχετε στο ένα χέρι τη μία και στο άλλο την άλλη.

4) Στο πίσω μέρος που αναγράφονται οι πληροφορίες και διάφορες διευθύνσεις άλλα λέει η αληθινή και άλλα η ψεύτικη. Επίσης λείπει ο κωδικός A270 στην ψεύτικη που έχουν όλες οι Naked 2 έναν παρόμοιο κωδικό στο πίσω μέρος με μικρά μαύρα γράμματα.

5) Η ψεύτικη έχει πολλά χτυπήματα στην συσκευασία αλλά και στις σκιές. π.χ δείτε τη φωτογραφία.



το πίσω μέρος της κανονικής


το πίσω μέρος της ψεύτικης



6) Ο καθρέφτης της ψεύτικης είναι φρικτός. Δεν είναι καν καθρέφτης αυτό το πράγμα!

7) Κάτω από τον καθρέφτη η αληθινή έχει 2 τρυπούλες ενώ η ψεύτικη 3.

8) Υπάρχουν μικρές διαφορές στα χρώματα και έντονη διαφορά στη υφή και στην απόδοση. Θα σας το έδειχνα στο χέρι μου αλλά πραγματικά σιχαίνομαι να βάλω την ψέυτικη!


9) Το διπλής όψεως πινελάκι είναι ανάποδο. Τι εννοώ? Στην κανονική όπως βλέπεις κανονικά τα γράμματα από αριστερά είναι το blending brush και από δεξιά το κανονικό ενώ στη ψεύτικη συμβαίνει το αντίστροφο. Φυσικά έχουν και διαφορά στην ποιότητα, της ψεύτικης είναι χάλια!

δείτε πόσο χάλια είναι το blending brush της ψεύτικης!
Επάνω το αληθινό, από κάτω το ψεύτικο
Αυτές είναι οι διαφορές που παρατήρησα εγώ. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες αλλά δεν τις γνωρίζω. Ο λόγος που έγραψα αυτό το post και έκανα αυτό το βιντεάκι είναι να σας ενημερώσω και να σας κάνω πιο προσεχτικές. Οι αγορές από το internet είναι πραγματικά πολύ καλές αρκεί να γίνουν με πρόσοχη. Γι'αυτό πρέπει πάντα να ψάχνουμε και να ενημερωνόμαστε πριν αγοράσουμε κάτι βλέποντας τις κριτικές άλλων ανθρώπων. Βέβαια θα μου πεις ο πωλητής που πήρα την παλέτα εγώ ήταν top seller. Εε συμβαίνουν και αυτά αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι καλό είναι να κοιτάμε τις κριτικές και ότι η δική μου περίπτωση ήταν η εξαίρεση. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ! Πάντα να πληρώνουμε με paypal ώστε να μην κινδυνεύουμε να χάσουμε τα λεφτά μας σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με κάποια αγορά και δεν μπορούμε να τα βρούμε με τον πωλητή. Ένα αναλυτικότατο post θα βρείτε στο blog By Mata Harihttp://bymatahari.blogspot.gr/2012/11/paypal.html που δείχνει αναλυτικότατα όλη τη διαδικασία.

Στην δική μου περίπτωση τέλος καλό όλα καλά επικοινώνησα με τον πωλητή ο οποίος αν και αρνήθηκε ότι το προϊόν του δεν είναι γνήσιο μου επέστρεψε τα λεφτά μου και τα μεταφορικά και δεν ζήτησε πίσω την παλέτα. Τελικά απέκτησα και την αυθεντική από τα beautybay. Όλα μια χαρά αν και άργησε λίγο να έρθει (13 μέρες). Έχουν μεγάλη ποικιλία από high-end μάρκες και θα το έχω στα υπόψη μου αν θελήσω να παραγγείλω κάτι τέτοιο και δε μπορώ να το βρω στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά!


Το site από όπου παρήγγειλα την αυθεντική: http://www.beautybay.com/
Naked 2: http://www.beautybay.com/cosmetics/urbandecay/nakedpalette2/
Ο κακό-χρόνο-να-χει πωλητής από το ebay: http://stores.ebay.co.uk/CosmeticQueen2012?_trksid=p2047675.l2563

Ορίστε και το αντίστοιχο βίντεο μου στο youtube!



Αυτά λοιπόν από εμένα. Όπως καταλάβατε το πάθημα μου έγινε μάθημα και πλέον είμαι ιδιαίτερα προσεκτική. Ελπίζω να σας άρεσε το post και να το βρήκατε χρήσιμο! Θα τα πούμε σύντομα ;) 

Φιλάκια πολλά,
Ιωάννα

23 σχόλια:

  1. Πολυ αναλυτικο το post σου φιλη μου Ιωάννα και μπραβο σου που έκανες τον κοπο να το γραψεις αλλα και το βιντεακι σου γιατι ειναι πολυ χρησιμο για ολες εμας τις υπολοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι πολύ για τα καλά σου λόγια <3

      Διαγραφή
    2. Παλι καλα που το καταλαβες οτι δεν ηταν η αυθεντικη!Βρηκα ενα ελληνικο site με καλλυντικα και ειχε την παλετα naked 2.Δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι το site,αν τα προιοντα ειναι αυθεντικα.Παντως εχει αντικαταβολη και εξοδα αποστολης 4,60.

      Διαγραφή
    3. Ναι ευτυχώς! Δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι αξιόπιστο ή όχι πάντως αν την θες θα σου πρότεινα το beautybay μιας και την πήρα και εγώ απο εκεί και έμεινα ευχαριστημένη αν και άργησε να μου έρθει! Πάντως προσωπικά προτιμώ τις αγορές από καταστήματα!

      Διαγραφή
  2. pwpw...krima!!kai ti ekanes telika??epikoinwnises me ton seller???fantazomai 8a egrapses tin empeireia sou sta review gia na min tin patisei ki alli!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχ είχα ξεχάσει να γράψω τι έγινε! ναι του έστειλα e-mail και μου έκανε refund μέσω του paypal δόξα τω θεώ! Ήταν κύριος σε αυτό τουλάχιστον. Ο λογαριασμός στο ebay που έκανα την παραγγελία είναι του θείου μου και δεν έχω πρόσβαση αλλά του ζήτησα να του βάλει αρνητική ψήφο και να γράψει κριτική με το τι έγινε και φαντάζομαι πως το έκανε.

      Διαγραφή
    2. ΑΑΑ τελεια!!!γιατί αλλιώς τα λεφτάκια σου θα πήγαιναν χαράμι!Και είναι και πολύ ακριβή!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς δε λες τίποτα! Που λεφτά για χάσιμο στους καιρούς που ζούμε...

      Διαγραφή
  3. Κρίμα για την ταλαιπωρία σου αλλά τουλάχιστον πήρες τα λεφτά σου!! Με γεια την καινούρια και αυθεντική σου παλέτα!! Πολύ αναλυτικό post!! Φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που μπόρεσες να πάρεις τα χρήματά σου πίσω!Κρίμα!Πολύ χρήσιμο ποστ,εύκολα την παθαίνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλος καλό όλα καλά! Ήταν μεγάλη αναστάτωση βέβαια γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά και ήταν ένα προϊόν που ήθελα πολύ και έτσι σκέφτηκα να κάνω αυτό το post για να μην την πατήσουν και άλλοι! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου :)

      Διαγραφή
  5. Hello τέλειο το blog σου! Σε περιμένουμε στο δικό μας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ :) Έγινα και εγώ μέλος στο δικό σας. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. σ' ευχαριστω καταρχας. τρελαινομαι για το template σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω :) Ειναι καταπληκτικο το post σου δε γινοταν να μη το αναφερω!!! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια για το template εψαξα πολυ για να βρω ενα που να μου αρεσει.

      Διαγραφή
  7. καλα εκανες και μας το ειπες για να ξερουμε να προσεχουμε οταν αγοραζουμε απο το ιντερνετ=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου <3 Ναι δεν ήθελα να την πατήσει κανένας άλλος! Είναι καλό να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις ό,τι ξέρουμε ο καθένας :)

      Διαγραφή
  8. και εγώ φοβάμαι πολύ τις αγορές από το ίντερνετ για αυτό το λόγο!
    θέλω και εγώ παααααρα πολύ την naked2 και πιστεύω πως κααααποια στιγμη θα το αποφασισω να την παρω(και ελπιζω να πανε ολα καλα:Ρ)

    θα χαρώ πολύ να σε δω και στο δικό μου blog:
    http://confessions-of-an-everydaygirl.blogspot.gr/
    φιλιά:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το beautybay εγώ έμεινα ευχαριστημένη τώρα από άλλα site δεν ξέρω! Πολύ όμορφο το blog σου έγινα μέλος! Φιλάκια <3

      Διαγραφή
  9. Γειαα δεν μπορω να σε βρω στο facebook!\
    Μπορεις να με βοηθησεις ετσι ωστε να φτιαξω και εγω ενα blog σαν το δικο σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΣ NAKED PALETTE (ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ) ΤΟ http://www.beautybay.com ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ; Η ΣΑΝ ΤΟ EBAY?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στο γαμο μου με εβαψαν με την naked3. την αγορασα απο το facebook απο 1 μαγαζι που και καλα εκανε προφορα 22 ευρω. Με πολλη χαρα πηγα να βαλω και τα χρωματα ηταν αχνα. Ακρη δεν εβγαλα, τσαμπα 22 ευρω συν 4,60 μεταφορικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή