Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αγαπημένες σειρές!

Γειά σας κορίτσια!!! Για σήμερα σας ετοίμασα κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν έχει καμία σχέση με την μόδα & την ομορφιά. Θα σας μιλήσω λοιπόν για τις αγαπημένες μου σειρές οι οποίες είναι όλες από την Αμερική και κάποιες έχουν έρθει και στην Ελλάδα. Η σειρά που θα τις αναφέρω δεν είναι σειρά προτίμησης αλλά χρονολογική.

1. Gossip Girl

Αυτή η σειρά είναι βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων, ξεκίνησε το 2007 στο κανάλι CW και τελείωσε φέτος το Δεκέμβριο μετά από 6 κύκλους. Παίζει και στο star όπου δείχνει τον 5ο κύκλο και ίσως πολλές από εσάς να την βλέπετε από εκεί ή να κατεβάζατε τα επεισόδια από το internet όπως έκανα εγώ. Για όσες όμως δεν την έχετε δει σας την προτείνω ανεπιφύλακτα! 
Υπόθεση:
Η σειρά ξεκινάει με την επιστροφή του "it girl" του βορειοανατολικού Manhattan από μια μυστηριώδη διαμονή σε ένα οικοτροφείο στο Cornwall του Connecticut. Η Blair Waldorf είναι επί χρόνια φίλη της αλλά κατά καιρούς εχθρός της Serena και η βασίλισσα του σχολείου Constance Billard στο οποίο φοιτούν οι πρωταγωνιστές. Η ιστορία επίσης ακολουθεί τον Chuck Bass, το κακό αγόρι, και το καλό παιδί Nate Archibald, ο οποίος είναι κολλητός του Chuck και αγόρι της Blair εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο η σχέση τους έχει αναστατωθεί από τότε που η Serena πήγε στο οικοτροφείο. Άλλοι χαρακτήρες της ταραχώδους σκηνής του Manhattan: ο Dan Humphrey, η κολλητή του Vanessa Abrams, και η αδερφή του Jenny Humphrey.
Γιατί το αγαπώ:
Μου αρέσει γιατί έχει έξυπνο σενάριο, υπέροχες ατάκες και σε κρατάει σε αγωνία αν και ελάχιστες φορές με είχε κουράσει λιγάκι. Συνδυάζει και τη χαρά και τη λύπη με απόλυτη ισορροπία, δηλαδή δεν είναι ούτε χαζοχαρούμενο αλλά ούτε και κλαψιάρικο έργο.  Αγαπώ τους χαρακτήρες, δένεσαι πολύ εύκολα μαζί τους. Επίσης από ενδυματολογικής άποψης ήταν άλλο πράγμα! Όλες οι εμφανίσεις ήταν τέλειες!!!
Αγαπημένοι χαρακτήρες: 
Blair από γυναίκες και Chuck από άντρες με διαφορά! <3
Βαθμολογία:
10/10

2. The Vampire Diaries

Kαι αυτή βασισμένη σε σειρά βιβλίων και παίζει στο CW. Ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα όπου βρισκόμαστε στα τέλη του 4ου κύκλου. Το χειμώνα έπαιξαν και οι 2 πρώτοι κύκλοι στο star και λογικά θα συνεχιστεί.
Υπόθεση:
Η σειρά μας παρουσιάζει την ιστορία της Elena Gilber μιας 17χρονης μαθήτριας, η οποία ερωτεύεται τον Stefan Salvatore έναν βρικόλακα 162 χρόνων. Η σχέση τους γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη όταν εμφανίζεται ο μεγαλύτερος και σατανικός αδερφός του Stefan ο Damon με πρόθεση να σπείρει τον πανικό στην πόλη και να πάρει εκδίκηση από τον αδερφό του. Στην συνέχεια θα δούμε πως και τα δύο αδέρφια θα δείξουν ενδιαφέρον και αγάπη προς το πρόσωπο της Elena κυρίως λόγω του προηγούμενου κοινού τους έρωτα με την Catherine. Αποκαλύπτεται ότι η Elena είναι σωσίας της Catherine. H Catherine επιστρέφει με σκοπό να βλάψει αυτό το τρίο. Η ιστορία διεξάγεται όπως αναφέρουμε και παραπάνω σε μια φανταστική πόλη, το Mystic Falls, η οποία πόλη έχει ιστορικό μεταφυσικών συμβάντων και υπάρξεων ήδη από τον 17ο αιώνα όπου και δημιουργήθηκε από Άγγλους μετανάστες. Στην ιστορία λαμβάνουν μέρος και άλλα πρόσωπα όπως ο Jeremy Gilbert (αδερφός της Elena), η Bonnie Bennett (κολλητή φίλη της Elena που αργότερα μαθαίνει ότι είναι μάγισσα), η Caroline Forbes (επίσης φίλη της Elena που μετέπειτα γίνεται βρικόλακας), ο Tyler Lockwood (φίλος της Elena)και ο Matt Donovan (παιδικός φίλος της Elena και πρώην αγόρι της). Η πόλη διοικείται από ένα συμβούλιο με απογόνους από τις ιδρυτικές οικογένειες της πόλης. Κάποιες απ' τις ιδρυτικές οικογένειες είναι οι Σαλβατόρ, οι Γκίλμπερτ, οι Φορμπς και οι Λόκγουντ. Αυτές οι οικογένειες προστατεύουν την πόλη από υπερφυσικές απειλές.
Γιατί το αγαπώ:
Μιας και μου αρέσουν όλα αυτά τα μεταφυσικά με βρυκόλακες, μάγισσες κλπ. ήταν λογικό να το αγαπήσω. Επίσης σε κρατάει σε αγωνία και δεν το βαριέσαι με τίποτα γιατί πάντα κάτι γίνεται που σε εκπλήσσει. Παρόλο που αναφέρεται σε φανταστικά πλάσματα και καταστάσεις δεν τα παρουσιάζει με ψεύτικο και γελοίο τρόπο. Ένα άλλο θετικό είναι το ότι σε πολλά σημεία έχει υπέροχη μουσική. Επίσης κορίτσια μου έχει πολλούς κούκλους!!! :P Το μόνο αρνητικό είναι αυτή η Elena η οποία είναι αναποφάσιστη σε βαθμό αηδίας -_- Πάρε το Stefan χρυσή μου μη το σκέφτεσαι!
Αγαπημένοι χαρακτήρες:
Από γυναίκες Caroline τη λατρεύω και από άντρες Stefan και Klaus δε μπορώ να διαλέξω έναν.
More info:
Από το φθινόπωρο ξεκινάει στο ίδιο κανάλι ένα spin-off του The Vampire Diaries με τίτλο The Originals.
Βαθμολογία:
8,5/10 μόνο και μόνο για την Elena  που μου σπάει τα νεύρα


3.Pretty Little Liars

Αυτή η σειρά προβάλλεται στο κανάλι abc και είναι βασισμένη σε βιβλία. Ξεκίνησε το 2010 και πριν 3 εβδομάδες τελείωσε ο 3ος κύκλος ενώ ο 4ος ξεικινάει στις 11 Ιουνίου. Δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Υπόθεση:
Το Ρόζγουντ είναι μία τέλεια μικρή πόλη. Τόσο ήσυχη και γαλήνια, που ποτέ δε θα φανταζόσουν ότι κρύβει τόσα πολλά μυστικά. Μερικά από τα χειρότερα ανήκουν στα πιο όμορφα κορίτσια της πόλης, - την Άρια, τη Σπένσερ, τη Χάνα και την Έμιλυ -, τέσσερις αποξενωμένες φίλες, των οποίων τα σκοτεινότερα μυστικά ετοιμάζονται να αποκαλυφθούν.
Πριν από έναν χρόνο, η Άλισον, η "αρχηγός" της παρέας, εξαφανίστηκε και τα κορίτσια ορκίστηκαν ότι δεν πρόκειται να έλεγαν ποτέ τί συνέβη εκείνη τη νύχτα. Πίστεψαν ότι τα μυστικά τους θα τους έφερναν πιο κοντά, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Από την άλλη, ποιός μπορεί να πει ποιά είναι η αλήθεια στο Ρόζγουντ. Φαίνεται ότι ο καθένας σε αυτή την πόλη λέει ψέματα για κάτι.
Τώρα, καθώς το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνιση της Άλισον έρχεται στην επιφάνεια, τα κορίτσια αρχίζουν να δέχονται μηνύματα από κάποιον "Α", τα οποία λένε - και απειλούνε - για πράγματα που μόνο η Άλισον γνώριζε. Αλλά δεν μπορεί να είναι η Άλισον. Μπορεί; Όποιος κι αν είναι, φαίνεται να ξέρει όλα τα μυστικά των κοριτσιών, και να παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Τα κορίτσια έγιναν πάλι φίλες, αλλά θα στηρίξει η μία την άλλη άμα τα σκοτεινά τους μυστικά έρθουν στο φως;
Γιατί το αγαπώ:
Είναι η αγαπημένη μου σειρά από όλες. Δεν ξέρω από τι να πρωτοξεκινήσω! Έχει τρομερό σασπενς και αγωνία σε βαθμό που έχω ξενυχτήσει για να δω τη συνέχεια γιατί δε μπορούσα να περιμένω και πήγαινα στο σχολείο άυπνη. Οι χαρακτήρες είναι τέλειοι, τους αγαπάς πολύ και σίγουρα βρίσκεις κάποιον που να ταιριάζεις απόλυτα. Το έχω ακούσει αυτό και από άλλες φαν και το βλέπω κι εγώ. Τα συνδυάζει όλα, γέλιο, κλάμα, μυστήριο, ρομαντισμό.Έχει υπέροχα ρούχα και αυτή η σειρά και κούκλους και ωραία μουσική! Τι άλλο θέλετε?
Αγαπημένοι χαρακτήρες:
Ειλικρινά τους λατρεύω όλους αλλά ταυτίζομαι περισσότερο με τη Spencer. Είναι λες και με βλέπω ώρες ώρες.
More info:
Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και για το Pretty Little Liars μια spin-off σειρά με τον τίτλο Ravenswood.
Βαθμολογία:
10/10 εννοείται! <3

4. The Carrie Diaries

Και αυτή από βιβλία και παίζει στο CW. Ξεκίνησε φέτος και τελείωσε πριν 2 εβδομάδες και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει 2ος κύκλος :( Μας παρουσιάζει την εφηβική ζωή της γνωστής σε όλους Carrie Bradshaw από το Sex and the City. Για αυτή η σειρά οι απόψεις διίστανται γιατί σε κάποιος φαν της πρώτης Carrie (Sarah Jessica Parker) δεν κολλάει η κοπελίτσα που την υποδύεται σε αυτή τη σειρά (Anna Sophia Robb) ως Carrie. Τώρα τι να σας πω εμένα μ'αρέσει και πολύ μάλιστα!
Υπόθεση:
H Carrie Bradshaw είναι μια μαθήτρια λυκείου στις αρχές της δεκαετίας του '80. Αρχίζει να αναρωτιέται για την αγάπη, το σεξ, τη φιλία και την οικογένεια ενω ξεκινάει να εξερευνεί τον κόσμο της Νέας Υόρκης.
Γιατί το αγαπώ:
Είναι η σειρά που θα δεις καθαρά για ψυχαγωγία και για να χαλαρώσεις. Η πλοκή του είναι απλή χωρίς να είναι βαρετή. Από ενδυματολογικής άποψης είναι ΤΕΛΕΙΑ, ΤΕΛΕΙΑ, ΤΕΛΕΙΑ! Μιας και αναφέρεται στα 80's η ενδυματολόγος, που είναι αυτή που είχαν και στο Gossip Girl, έχει εμπνευστεί από τη μόδα της εποχής και την έχει τελειοποιήσει ντύνοντας όλους τους ήρωες με υπέροχα ρετρό συνολάκια και μας κάνει να σκάμε από τη ζήλια μας που αυτά τα ρούχα δεν ανήκουν στη γκαρνταρόμπα μας! Έχει και τέλεια μουσική επένδυση με μεγάλα hit της εποχής!
Αγαπημένοι χαρακτήρες:
H Carrie (προφανώς!) και η μία από τις κολλητές της η Mouse.
Βαθμολογία: 9/10 γιατί περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί...αν εξελιχθεί :(

Αυτές ήταν οι αγαπημένες μου σειρές! Θα χαρώ πολύ να μου πείτε στα σχόλια ποιές είναι οι δικές σας!

Φιλάκια,
Ιωάννα


25 σχόλια:

  1. Αγαπώ τις περισσότερες. Ομολογώ ότι το The Carrie Diaries ακόμα δεν το έχω βρει, αλλά το Gossip Girl ειδικά το έχω λιώσει. Χαχαχαχα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ιωάννα μου! Πρέπει να είμαι από τους λίγους που δεν έχω παρακολουθήσει καμία ξένη σειρά :Ρ Αν θέλεις πέρνα μία βόλτα από το blog μας, σου έχω δώσει ένα βραβείο...
    Φιλάκια πολλά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα αφορμή να ξεκινήσεις λοιπόν ;) Ωχ πως και δεν το είδα, μπαίνω συχνά στο blog σας! Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως <3 Φιλάκια <3

      Διαγραφή
  3. ok....ειναι σιγουρο...εχω μεινει πισω... λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα σιγά βρε :p Αν σου ακούγεται κάποια καλή από αυτές που αναφέρω μπορείς να ξεκινήσεις να την παρακολουθείς :)

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το blog σου..Έχεις ένα βραβειάκι από μένα!!
    http://alldaybeautiful.blogspot.gr/2013/05/award-one-lovely-blog-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχου ευχαριστώ πολύ! Θα το ετοιμάσω όσο πιο σύντομα μπορώ αν και λόγω εξετάσεων σχολείου και πτυχίων δεν προλαβαίνω :/

      Διαγραφή
  5. Μμμ..ενω το σνομπαρα εντελως εχω πιασει τον εαυτο μου να παρακολουθω το vampire diaries...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιωάννα δεν είχα καταλάβει ότι έχεις blog παρά μόνο τώρα που το είδα στο σχόλιό σου! Τις βλέπω όλες τις σειρές εκτός από το The Vampire Diaries γιατί ποτέ δε μου άρεσε αυτό το είδος με vampires! Βλέπω κι άλλες πολλές! Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πειράζει:) Ποιές άλλες βλέπεις να πάρω ιδέες για το τι θα δω το καλοκαίρι?

      Διαγραφή
  7. pragmatika exoume tis idies agaphmenes seires!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μονο gossip βλεπω και αυτο στο star..
    ελπιζω να ακολουθησεις εγω ηδη..
    anthoulasbeauty.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω κάνει κι έγω βιντεάκι για τις σειρές που βλέπω. Αν θες δες το για να πάρεις μια γνώμη και για άλλες. To pretty little liars είναι αγαπημένο :)
    www.youtube.com/user/melina7makeup

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Ολα αυτά ειναι και δικα μου αγαπημενα μαζι βεβαια με το Supernatural και το Game of thrones!Σε εκανα subcribe αν θες ριξε και μια ματια στο δικο μου μπλογκ!Οι ηλικιες μας συντηκονται ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Game of Thrones το ξεκινησα προσφατα και το λατρευω και εγω! :) Θα δω και το δικο σου blog οπωσδηποτε :)

      Διαγραφή
  12. τις βλέπω όλες φανατικά εκτός από την 4 που δεν την ήξερα αλλά λέω να την αρχίσω!:Ρ
    σε τελείως άλλη φάση είναι το criminal minds το οποίο βλέπω επίσης φανατικά και το house md, τα οποία στα προτείνω να δεις αν δεν έχεις δει!:) επίσης πολύ ευχάριστη σειρά είναι και το once upon a time!!
    φιλιά από
    http://confessions-of-an-everydaygirl.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Once Upon A Time το ξεκίνησα και μου φαίνεται αρκετά καλό αλλά γιατί μου σκότωσαν το κουκλί τον σεριφή ρε γαμώτο? :p

      Διαγραφή